Homoseksuele leraar geschorst

De christelijke basisschool in het Gelderse Emst bij Epe heeft een leraar naar huis gestuurd, die had verteld  homoseksueel te zijn en een vriend te hebben. Het bestuur van de School met de Bijbel vindt dat ‘de geaardheid van de docent op gespannen voet staat met de grondslag en de belijdenis van de school.’ Dat staat in een brief, die de ouders van de leerlingen ontvingen en die Omroep Gelderland heeft gepubliceerd.

Een woordvoerder van de school bevestigde dat de docent op non-actief is gesteld. Hij geeft sinds april geen les meer, maar is niet ontslagen: de school zoekt nog naar een ‘galante’ oplossing. Volgens het schoolbestuur is een en ander ‘in goede harmonie besloten’. Vast staat wél, dat de docent niet terug kan komen om les te geven. Minister Plasterk gaf onlangs aan dat scholen die docenten op grond van homoseksualiteit ontslaan, in strijd met de wet zijn. Hij wacht nog op een uitspraak van de Raad van State.

Lees ook:Geschorste homodocent wil geen inmenging COC
Lees ook:US: lesbische docent ontslagen omdat ze zwanger is
Lees ook:Homo van school weigeren Oké voor CDA jongeren
Lees ook:Homodocent wint eerste rechtszaak
Lees ook:Docent weggepest omdat hij homo is

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Homoseksuele leraar geschorst

  1. Pingback: Geschorste homodocent wil geen inmenging COC | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>