Love Carnaval in Dublin

Op Valentijnsdag gaan in de Ierse hoofdstad Dublin homo’s en lesbo’s de straat op om een ‘Love Carnaval‘ te houden, met als thema ‘Open Your Eyes: Love Is Blind’. Volgens de groep LGBT Noise moet ‘rechtspraak net als de liefde blind zijn’ en iedereen gelijk behandelen, ongeacht gender of seksuele voorkeur. ‘Vergeet de recessie: vandaag draait alles om de liefde’, zegt de groep, die op Valentijnsdag voor de Ierse Centrale Bank haar carnavalsfeestje houdt.

Deelnemers wordt gevraagd boodschappen op blinddoeken  schrijven en daarmee  hun ogen af te dekken. Volgens een woordvoerder van LGBT Noise moeten koppels van hetzelfde geslacht het in Ierland nog altijd stellen met ‘het mindere en totaal onromantische alternatief van partnerschapregistratie’. De Ierse regering komt dit voorjaar met een wetsvoorstel over registratie, maar LGBT Noise is ertegen, omdat het niet dezelfde rechten en bescherming biedt als het huwelijk. De regering sluit het homohuwelijk uit en beweert dat daarvoor de Grondwet van het land en een referendum vereist is.

Lees ook:Geen homohuwelijk in Ierland
Lees ook:LGBT-campagne in China: ‘Love is not a Choice’
Lees ook:Campagne voor homohuwelijk hit op YouTube
Lees ook:Apocalyps dreigt als Ierland homohuwelijk toestaat
Lees ook:Partnerschapregistratie in Ierland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>