Voormalig minister beschuldigd van sodomie

De Maleisische oppositieleider Anwar Ibrahim is gearresteerd. Zijn assistent beschuldigde de 60-jarige politicus van sodomie. Hij zocht tijdelijk onderdak in de Turkse ambassade in Kuala Lumpur. Hij werd naar een politiebureau vervoerd en daarna naar een ziekenhuis om een medisch onderzoek te ondergaan. Sodomie is een misdaad in het overwegend islamitische Maleisië, ook bij volwassenen: je kunt er 20 jaar voor in de gevangenis.

Ibrahim ontkent de aantijgingen, die verdacht veel lijken op die in 1998, toen hij zes jaar zat opgesloten. Zijn advocaten mochten niet mee naar het politiebureau. Ibrahim heeft zijn supporters gevraagd kalm te blijven; na zijn arrestatie in 1998 waren er grote demonstraties. Ibrahim ging toen de bak in, omdat zijn voormalige chef, Mahathir Mohammed, toen premier van het land, hem ontsloeg omdat hij homo was, maar in feite om zijn opmars te stoppen.

Lees ook:Oppositieleider Maleisië vrijgesproken van sodomie
Lees ook:Amsterdamse weigerambtenaar loog
Lees ook:Maleisische oppositieleider wegens sodomie veroordeeld
Lees ook:Geen zoenende boys in mijn bus!
Lees ook:Hurkmans – bekend van ‘de roze hostierel’ – treedt af als bisschop Den Bosch

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Voormalig minister beschuldigd van sodomie

  1. Minora

    Ach ja, staan nou niet veel politici bekend om verboden contacten :P

      /   Reply  / 
  2. Sven v. Oord

    Al bij al toch wel zeer merkwaardige beschuldiging, vooral de timing is verdacht (net voor een politieke comeback)! Voor wie niet bekend is met deze zaak zou ik graag willen verwijzen naar Maleisie.be. Niet dat ik die site via deze weg wil promoten, maar het speelt zich wel af in Maleisie en je vind daar op de nieuws paginas wel een hele reeks artikels over de huidige maar ook de vorige gelijkaardige beschuldiging door voormalig eerste minister Mahathir waarvoor Anwar enkele jaren in de cel doorbracht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>