Zilveren Harp voor Wouter Hamel

IMG_20160518_141156Wouter Hamel heeft een Zilveren Harp gewonnen. Hij ontvangt de prijs op 5 maart tijdens het Buma Harpen Gala in theater ’t Spant in Bussum. De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor artiesten die hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten. Buma Cultuur is opgericht door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra (die ervoor zorgt dat auteurs en artiesten geld ontvangen als hun werk wordt uitgezonden of gebruikt). Zie ook ‘Pauw & Witteman‘ en ‘Prins kiest nummer van Hamel‘.  

Buma Cultuur promoot muziek van Nederlandse bodem in binnen -en buitenland. DJ Tiësto krijgt een Gouden Harp, maar ook de Exportprijs, omdat hij in 2007 de meest succesvolle artiest in het buitenland was. Tiësto, die eigenlijk Tijs Verwest heet, verkocht in het afgelopen jaar van alle Nederlandse artiesten de meeste cd’s, dvd’s en andere geluidsdragers in het buitenland. Saxofoniste Candy Dulfer en zangeres Ilse de Lange krijgen ook een Gouden Harp. ‘The Opposites’ en ‘3js’ ontvangen naast Hamel een Zilveren Harp.

 

 

Lees ook:Gouden Notenkraker voor Wouter Hamel
Lees ook:Tiësto op Trance Energy 2008
Lees ook:Pink trivia quiz december
Lees ook:Wouter Hamel toert door het land
Lees ook:Wouter Hamel in theater opgesloten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Zilveren Harp voor Wouter Hamel

  1. Pingback: Plasterk roze persoonlijkheid van het jaar | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>