Filmhuis Den Haag: Gay Film Night in kader van Movies that Matter

IMG_20161012_140617Elke laatste maandag van de maand verzorgt Filmhuis Den Haag een Gay Film Night. Maandag 27 maart wordt de film Un Bacio vertoond, voor zover ik het uit kan pluizen in Theater aan het Spui (als onderdeel van Movies that Matter) en op 24 en 30 april in Filmhuis Den Haag (festival- en bioscoopwebsites zijn steeds bombastischer geworden, waardoor ik door de bomen het bos nogal eens nog maar amper kan zien).

De Italiaanse film Un Bacio gaat over twee jongens en een meisje van 16 die om uiteenlopende redenen door hun klasgenoten worden gepest. Een van de jongens is nieuw op school en laat met ‘uitbundig gedrag en afwijkende kleding’ zien dat hij homo is, het meisje wordt voor ‘slet’ uitgescholden, nadat een filmpje verschijnt waar zij met meerdere jongens zoent, en de andere jongen is erg teruggetrokken, mede omdat zijn oudere broer bij een  motorongeluk is omgekomen. Er ontstaat een hechte vriendschap . Ivan Cotrone schreef de roman Un Bacio en bewerkte die later tot film.

Lees ook:Movies That Matter vertoont ‘Suddenly, Last Winter’
Lees ook:Q-Fest Winter 12-13 Gay & Lesbian Film Tour
Lees ook:Reminder: Winter Gay and Lesbian Film Tour
Lees ook:Gay & Lesbian Films Summer Tour 2010
Lees ook:Gay & Lesbian Summer Film Festival 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>