Vogue Paris zet transvrouw op de cover

@Erik Feenstra

Vogue Paris, de Franse editie van de beroemde modeglossy, zet voor haar maart-editie een transvrouw op de cover: de 22-jarige Braziliaanse Valentina Sampiao, met de ondertitel ‘schoonheid van transgenders – hoe zij de wereld op hun kop zetten’.┬áVolgens het Franse modeblad is ze een ‘femme fatale’ die ooit als jongen werd geboren en ‘een glamoureus uithangbord voor een thema dat steeds meer in de belangstelling staat.’

Vogue volgt hiermee een trend die al langer in de mode- en beauty-wereld gaande is. Verschillende mode- en cosmeticamerken kiezen beginnen voor een transgender te kiezen. Ook het levensverhaal van Caitlyn Jenner haalde menig beauty magazine. De maart-editie van Vogue Paris ligt vanaf 23 februari in de schappen.

Lees ook:Vogue; strike a pose
Lees ook:Transseksueel in fotoshoot Vogue
Lees ook:Homo-sporttoernooi Paris International Tournament
Lees ook:Rauwe rock van The Gossip in De Melkweg
Lees ook:Wat heb ik nu aan mijn broek hangen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>