Vogue; strike a pose


Ontstaan in de jaren 1930 in Harlem als ‘performance’, sinds de jaren 1970 wordt het Vogue genoemd naar de poses op de covers van het gelijknamige blad. De Vogue wedstrijden in de undergound gay-scene van New York, eind jaren tachtig, zijn in beeld gebracht door Jennie Livingston met de documentaire Paris Is Burning
Als eerste werd dit in clipvorm opgenomen door Macolm Mclarendaarna maakte Madonna er een commerciële hit van. Vogue-ing is er nog steeds en vooral in Amerika nooit weggeweest waar gestreden wordt om de beste te zijn in de verschillende categorieën., er zijn er nogal wat. Zie The Love Ball op POCC myspace en New way vogue (alweer uit 2004). Na alle modellenwedstrijden op tv, binnenkort ook vogue battles in Nederland of tijdens de botenparade? 

Lees ook:Vogue Paris zet transvrouw op de cover
Lees ook:TV-tip: Strike a Pose op NPO 3
Lees ook:Lady Gaga ‘te veel naar Madonna gekeken’
Lees ook:The Queen in glamour top 50 van Vogue
Lees ook:Lady Gaga ‘eert’ homo’s in nieuwe clip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>