Bedenker Coronation Street Tony Warren overleden

IMG_20160518_105644Tony Warren, de Britse schrijver en bedenker van de tv-soap ‘Coronation Street‘, is overleden. Hij werd 79 jaar. De in 1937 geboren Warren creëerde de serie voor Granada Television in 1960: een tijd waarin homoseksualiteit nog strafbaar was, al was Warren toen al openlijk homoseksueel. Hoewel veel mensen bij Granada het volgens Warren ‘niets kon schelen’, werd hij op het werk toch regelmatig geconfronteerd met homofobe opmerkingen.

Warren noemde Coronation Street zelf ‘the queerest soaps of them all‘ en zei ooit dat de show niet uit zijn pen was gekomen als hij geen homo was geweest. Aanvankelijk schreef hij 13 afleveringen, in het begin met de titel ‘A Street Out There’. Toen dat succesvol bleek, bleef hij afleveringen schrijven tot en met 1968, en zo nu en dan nog in de jaren zeventig. Coronation Street is tot op de dag van vandaag een populaire Britse soap. Later werd hij bekend door een aantal novellen, waaronder ‘Foot of the Rainbow‘, ‘Behind Closed Doors‘ en ‘Full Steam Ahead‘. Warren werd in 1994 geridderd.

Lees ook:Britse premier wil homokus op tv voor 9 uur verbieden
Lees ook:Tien Spaanse priesters aangeklaagd wegens seksueel misbruik minderjarige jongens
Lees ook:René van ‘Allo ‘Allo (acteur Gordon Kayne) overleden
Lees ook:Stonewall Award Gala 2010 in Londen
Lees ook:EastEnders krijgt transgender personage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>