René van ‘Allo ‘Allo (acteur Gordon Kayne) overleden

De Britse acteur Gordon Kayne is maandag in een verzorgingshuis overleden. Hij werd 75 jaar. Kayne werd beroemd door zijn rol als René Artois in de Britse comic serie ‘Allo ‘Allo, die de BBC tussen 1982 en 1992 uitzond (korte compilatie: klik hier). In 1989 verscheen zijn autobiografie ‘René & Me, a Sort of Autobiography’, waarin hij beschrijft hoe hij in zijn jeugd een verlegen homoseksueel jongen met overgewicht was.

Een jaar nadat het boek verscheen, overleefde hij ternauwernood een auto-ongeluk, toen tijdens een storm een reclamebord dwars door de voorruit knalde en zijn voorhoofd raakte. Hij herstelde volledig – tegen de verwachting in – maar op zijn voorhoofd bleef een litteken te zen. In ‘Allo ‘Allo speelde Kayne een caféhouder in een fictief dorpje tijdens Tweede Wereldoorlog in een door de Duitsers bezet Frankrijk.  Kayne speelde in alle 84 afleveringen. Ook in de toneelversie van de serie speelde hij de kroegbaas. De tv-serie was ook in ons land populair. De laatste keer dat Kayne op televisie verscheen was in een eenmalige terugkeer van de serie in 2007.

Lees ook:Golden Girl Dorothy Zbornak overleden
Lees ook:Eartha Kitt overleden
Lees ook:Derde Golden Girl overleden
Lees ook:Bedenker Coronation Street Tony Warren overleden
Lees ook:Acteur homorol in Soprano’s pleegt zelfmoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>