Hoe IJslands kinderprogramma homoseksualiteit klip en klaar uitlegt

IMG_20160516_111922‘Stundin Okkar’, het IJslandse kinderprogramma, heeft homoseksualiteit klip en klaar uitgelegd. Páll Óskar, deelnemer aan het Eurovisie Songfestival van 1997, beantwoordt vragen van de vrouwelijke host. Op de vraag of hij een vriendin heeft, antwoordt de zanger dat hij niet ‘op meisjes verliefd wordt’ en legt daarna uit dat hij altijd al op jongens viel (video: klik hier).

‘Sommige jongens vallen op jongens, andere op meisjes, sommige meisjes op meisjes en andere meisjes op jongens. Je kunt niet kiezen voor wie je hart sneller zal kloppen, het klopt gewoon.’ Poetin zou ervan kunnen opkijken … De zanger sluit af met de boodschap: ‘Stel je eens een wereld voor waarin het niet zou uitmaken op wie je valt. Die wereld moeten we scheppen. Dat is onze verantwoordelijkheid!’ Waarvan acte!

Lees ook:Japanse school houdt ‘Sex Change Day’
Lees ook:Landelijk onderzoek: jongeren beginnen later aan seks
Lees ook:Verwestersing geen criterium bij roze asielzoekers
Lees ook:Unieke toespraak Noorse koning over liefde en diversiteit
Lees ook:Ricky Martin ‘is er klaar voor om te trouwen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>