Unieke toespraak Noorse koning over liefde en diversiteit

De Noorse koning Harald heeft een unieke toespraak gehouden over liefde en diversiteit, tijdens een tuinfeest met 1500 genodigden – afgevaardigden uit alle delen van de Noorse samenleving. In een tijd waarin steeds meer over ‘wij’ en ‘zij’ wordt gesproken – ook in Noorwegen woeden heftige debatten over immigranten – brak de vorst een lans voor diversiteit en acceptatie.

De 79-jarige koning benadrukte dat Noorwegen anno 2016 een plaats is voor iedereen, ongeacht waar ze vandaan komen, waarin ze geloven, de seksuele voorkeur en zelfs smaak op muziekgebied. ‘Noren zijn ook immigranten (…)’, zei de koning. ‘Noren zijn meisjes die van meisjes houden, jongens van jongens, en jongens van meisjes.’ De koning (of zijn tekstschrijver) stipte zelfs een aantal Noorse musici aan, zoals Grieg, Kygo, Hellbillies en Kari Bremnes: ‘Kortom: Noorwegen, dat ben jij. Noorwegen, dat zijn wij.’

Lees ook:Homo-sauna’s moeten dicht
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in Noorse kerk
Lees ook:Noorwegen: homokoppels kunnen nu ook trouwen in de kerk
Lees ook:Church of Norway staat homohuwelijken toe
Lees ook:Japanse school houdt ‘Sex Change Day’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>