Man opgepakt voor dood Les Strijder

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De 53-jarige Les Strijder, die in 2002 dood werd gevonden op de Bosberg bij Hilversum, is mogelijk om het leven gekomen door anti-homogeweld. Hij lag in de berm naast zijn auto, waarvan de motor nog draaide, op de parkeerplaats langs de A27, ooit een bekende cruising area. Hij leek te zijn overleden aan een hartaanval en het onderzoek werd al snel gesloten.

De zaak werd actueel, nadat een anonieme getuige heeft gezegd dat Strijder het slachtoffer was van anti-homogeweld en informatie gaf over twee daders. Het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht‘ besteedde dinsdag 13 januari aandacht aan deze cold case. Er kwamen 14 tips binnen. Inmiddels heeft de politie een 36-jarige man in ‘t Harde aangehouden. Uit de tips is duidelijk geworden dat nog twee of drie mannen bij een mishandeling betrokken waren. Ook waren er meldingen van mannen die zeggen op de bewuste avond te zijn lastiggevallen. Vanavond besteedt Opsporing Verzocht er opnieuw aandacht aan vanaf 20.30 uur op NPO 1.

Lees ook:Celstraf voor mishandeling met dodelijke afloop op homoplek bij Hilversum
Lees ook:Les Strijder in 2002 mogelijk omgekomen door anti-homogeweld
Lees ook:Homo in Hilversum op straat in elkaar geslagen
Lees ook:Man houdt blijvend letsel over na anti-homogeweld
Lees ook:Opsporing verzocht vraagt aandacht voor coldcase vermoorde transgender Judy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>