Winnie the Pooh in Polen in de ban vanwege ‘dubieuze seksualiteit’

De kinderstripfiguur Winnie the Pooh is in Polen in de ban gedaan, omdat hij geen broek draagt en vanwege zijn ‘dubieuze seksualiteit’. In de stad Tuszyn in het midden van het land zou een kinderspeelplaats naar de geliefde kinderbeer worden vernoemd, maar dat gaat niet door. De stedelijke bobo’s vonden hem ‘ongepast’.

Ze noemden Winne ‘een hermafrodiet met een ‘dubieuze seksualiteit, omdat hij zonder broek door het leven gaat en geen genitaliën heeft. De bedenker, A.A. Milne, kreeg er ook van langs: ‘De auteur was over de zestig toen gij zijn ballen met een scheermes afsneed omdat hij een probleem had met zijn identiteit.’ Het doet denken aan het ‘geval’ Tinky Winky: in 2007 boog de Poolse overheid zich over de vraag of de Teletubbies-figuur homo was, omdat hij met een handpasje rondliep.’ Het speelterrein wordt nu vernoemd naar de Poolse beer Uszatek: die draagt een broek. Leuk detail: China deed het figuurtje vorig jaar in de ban, omdat hij samen met zijn maatje Teigetje teveel zou lijken op president  Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Obama.

Lees ook:Homofobe familie van de Teletubbies
Lees ook:Roze Valentijnsdag voor Polen
Lees ook:Homo’s in Polen krijgen lucht
Lees ook:Trek je broek eens op: ben je soms homo!
Lees ook:Broek uit in de metro

1 Reacties // Reageer

One thought on “Winnie the Pooh in Polen in de ban vanwege ‘dubieuze seksualiteit’

  1. Loe Buunk

    Donald Duck mag wel oppassen daar met zijn matrozenpakje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>