Nieuwe glossy maakt hiv bespreekbaar

Ik ben er’: met die woorden werd het eerste nummer van hello gorgeous, een nieuwe Nederlandstalige glossy over leven met hiv, feestelijk gelanceerd in galerie CNCPT13 in Amsterdam. Tijdens de lancering op 28 november werden circa kunstwerken geveild, ten bate van Stichting hello gorgeous. Medisch gezien is de kwaliteit van leven van mensen met hiv sterk verbeterd, maar over mensen met hiv bestaan nog veel te veel sociale en maatschappelijke vooroordelen. Uit angst voor stigma zwijgt men liever. Die stilte wil hello gorgeous doorbreken, door mensen met hiv weerbaar te maken, stigma’s rond hiv te bestrijden en de maatschappelijke discussie over hiv nieuw leven in te blazen.

De glossy hello gorgeous wordt gemaakt door vrijwilligers: mensen met hiv en direct betrokkenen. Door positieve rolmodellen te creëren, up to date informatie aan te bieden in een eigentijdse verpakking en waar nodig de controverse te zoeken, willen de makers het taboe rond hiv doorbreken. Het magazine wordt ondersteund door de interactieve website hellogorgeous.nl. Op de website kunnen kunstkopers voorafgaand aan de veiling een bod uitbrengen op de kunstwerken.

Lees ook:Hiv uit de kast: campagne om stigma rond hiv weg te werken
Lees ook:ProGay opent kantoor in Reguliersdwarsstraat
Lees ook:Voor veel jongeren is leven met het stigma erger dan het virus
Lees ook:Homonetwerk Politie bezoekt Roze Filmdagen
Lees ook:Pink Nieuw-West: jezelf kunnen zijn in Nieuw-West

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>