Golden Girl Rose presenteert Benidorm Bastards

IMG_20160515_180316De 89-jarige Amerikaanse actrice Betty White, bekend als Rose uit de tv-serie Golden Girls, gaat de Amerikaanse versie presenteren van Benidorm Bastards. De Amerikaanse zender NBC heeft de rechten gekocht van het Vlaamse programma met de verborgen camera, waarin brutale bejaarden grappen uithalen met jongeren. De voorlopige werktitel wordt ‘Betty White’s Off Their Rockers’.

 

Benidorm Bastards is wereldwijd een succes en inmiddels verkocht aan meer dan twintig landen. In Nederland namen oudjes jongeren in de maling bij RTL4 (klik hier voor een aantal fragmenten). Betty White is de laatste nog in leven zijnde Golden Girl. Juni vorig jaar overleed Rue McClanahan (Blanche Deveraux in de serie), in april 2009 Beatrice Arthur (Dorothy Zbornak) en in juli 2008 Estelle Getty (Sophia Petrillo, de moeder van Dorothy). De Golden Girls waren een hit in de jaren tachtig: vier dames op leeftijd die controversiële onderwerpen als ouderen en seks, discriminatie, homoseksualiteit en aids niet schuwden. Zo moest Rose een aidstest ondergaan, omdat ze ooit een bloedtransfusie kreeg (klik hier voor de aflevering deel 1 (en hier voor het vervolg):  een statement in een tijd waar heel Amerika in paniek leek vanwege hiv/aids.

Lees ook:Derde Golden Girl overleden
Lees ook:Golden Girls als lesbo’s – eerbetoon aan Blanche
Lees ook:Golden Girl Dorothy Zbornak overleden
Lees ook:Golden Girl Sophia overleden
Lees ook:Legaat Golden Girl Bea Arthur voor opvang homojongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>