Crisis in de Gay Capital: waar gaat dat over?

IHLIA organiseert op donderdag 7 april 2011 in samenwerking met Marjolein Houweling: Crisis in de Gay Capital, waar gaat dat over? Een creatieve oplossing zoeken voor hedendaagse problemen in de LGTB wereld – kan dat? Op zoek naar creatieve inspiratie, samen met Karin Spaink, Mattias Duyves en Natalia Walenkamp. Special guests zijn Marion Mulder en Dia Huizinga. De gespreksleider is Marjolein Houweling, de auteur van het boek ‘Andermans Ogen.

 

Er komen vragen aan de orde zoals: als de multiculturele samenleving mislukt is, wat betekent dat dan voor de homo subcultuur? Wat kunnen LGTB’s aan met het fenomeen collectieve identiteit?In de kunst, entertainment en media zie je juist steeds meer ‘cross over’, liggen daar de kansen voor diversiteit? He tbelooft een dynamische avond vol ideeën te worden, aldus het persbericht: ‘waar literatuur het bedrijfsleven ontmoet en poëzie moderne media omhelst’.

 

De vragen worden bekeken met behulp van de Charly Code: een uitdrukking uit ‘Andermans Ogen’ van Houwling, waarin de hoofdpersoon Charly op vrolijk humoristische wijze naar oplossingen zoekt. ‘Als je de laatste bent, moet je je omdraaien. Dan ben je de eerste’. Op deze wijze transformeert ze problemen in de politiek, het bedrijfsleven en maakt ze van een failliete voetbalclub een cultclub. En ze lost een cold case op.

 

Tijd: 19.30 – 21 uur met borrel na. Locatie: OBA, 6e verdieping Haasse / Vestdijkzaal

Lees ook:Parooltheater – Marjolein Houweling
Lees ook:Marjolein van Houweling in Paradiso
Lees ook:Dolly Bellefleur stopt met Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein
Lees ook:Document Our History Now: documentaires van en voor Oost-Aziatische LGBT’s
Lees ook:Lesbische moeders met bekende donoren gezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>