Leeg seksboek populair bij studenten

‘What every man thinks about, apart from sex’ (waaraan iedere man denkt, los van seks) is de titel van een boek van de Britse auteur Sheridan Simove. Op de omslag na is het tweehonderd pagina’s tellende boek helemaal blanco. Het boek is razend populair onder studenten. Binnen enkele weken na publicatie op amazon.com is het een verkoophit. Het werk kost vijf euro; de eerste druk is inmiddels uitverkocht. Studenten gebruiken het   als notitieblok: volgens de auteur hebben ze niet door wat hij ermee bedoelde. ‘Maar ik vraag me  af hoeveel van hen na college weer aan seks denken’.

 

Het idee is overigens niet nieuw. In 1983 bracht de roze alternatieve uitgeverij De Woelrat in ons land een homovariant uit: ‘Argumenten tegen homoseksualiteit’. Ook dat was een leeg boek. Op de achterflap staat de tekst: ‘De oplettende lezer(-es) zal in dit boek veel van zijn of haar gading vinden. Het is het eerste wetenschappelijk verantwoorde boek van de Woelrat (…) Alles uit deze uitgave mag zonder toestemming van de uitgeverij worden overgenomen’. Ik heb het nog altijd in de kast staan en wist er in de loop der jaren menig bezoeker héél even mee te choqueren.

Lees ook:Lezing uit ‘Ons leven met Reve’
Lees ook:Actie Robert Long-fans voor brievenboek
Lees ook:Activiteiten Boekhandel VROLIJK: Expo met mannenboek; homoseks in Afrika 17/19 december
Lees ook:Orale seks taboe in woordenboek
Lees ook:Avond met Jaap Harten in Bibliotheek Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>