Arie Boomsma wil kerkelijk huwelijk openstellen

@Erik Feenstra

Niet alleen het burgerlijk huwelijk, ook een kerkelijke inzegening moet worden opengesteld voor anderen dan alleen een man met een vrouw. Dat wil Arie Boomsma. In een interview in het Remonstrantse kerkblad AdRem zegt hij: ‘Ik hoop dat de Protestante Kerk in Nederland (PKN) ooit zo ver is dat ze besluit tot een algehele openstelling van het huwelijk. Geen enkele christelijke gemeente zou homo’s moeten weigeren’ (foto: cover van ‘De man en zijn lichaam‘ van Arie Boomsma en Stephan Sanders). 

De christelijke BN’er gelooft dat liefde de hoogste christelijke waarde is: ‘Ik vind het heel erg dat geloof soms functioneert als een wapen van haat en uitstraling.’ Homohuwelijken liggen gevoelig in de Protestante Kerk, vooral in de conservatieve hoek. In de Remonstrantse Broederschap is het geen probleem, wanneer homo’s en lesbo’s met elkaar willen trouwen.

Lees ook:COC reikt emancipatieprijs uit aan Arie Boomsma
Lees ook:Boek ‘De man en zijn lichaam’ is uit
Lees ook:Arie Boomsma opnieuw uit de kleren
Lees ook:Arie Boomsma juryvoorzitter Mr Gay 2010
Lees ook:Arie Boomsma zoekt jonge transgenders in KRO-programma

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Arie Boomsma wil kerkelijk huwelijk openstellen

 1. G. Tuinier

  God heeft man en vrouw geschapen. Daar had hij een bedoeling mee. Het huwelijk is een heilig instituut die alleen voor man en vrouw geld.
  Het huwelijk openstellen voor homo’s en lesbo’s betekent een belediging en ontkenning van de bijbel.
  Hier kan en mag door de Kerk nooit aan toegegeven worden.
  Arie Boomsma heeft in zoverre gelijk dat liefde de hoogste christelijke waarde is.
  Maar dan wel tussen man en vrouw en niet tussen mensen van het zelfde geslacht.

    /   Reply  / 
  1. Joop

   Religie is vergif voor de geest en dat bewijst deze Tuinier weer een keer. Bij mij staat op de eerste plaats Artikel 1 van de Grondwet en uw kerkelijke wetten komen ergens op plaats 99. Veel priesters van uw kerk waren er in de jaren 50, 60, 70 en zelfs 80, niet vies van een jongeman te bevredigen. Het erkennen van het huwelijk tussen twee mensen van het gelijke geslacht is prima en daar heeft uw haatpaleisje na bijna 15 jaar homohuwelijk nog steeds niets aan kunnen veranderen. En gelukkig houden we dat ook maar zo, vind u niet. U komt niet in mijn tuin, en ik blijf uit uw tuin dat wellicht overgroeid is met onkruid dat wel vergaat.

     /   Reply  / 
  2. Henri Stroet

   God bestaat niet. Omdat hij niet bestaat kan hij ook geen bedoelingen hebben gehad met de schepping. Ik kan me voorstellen dat iemand die wel gelooft zich beledigt voelt. Maar probeert u zich ook eens voor te stellen hoe beledigend u bent voor niet gelovigen. Als u dat kunt bent op de goede christelijke weg, de weg van liefde voor uw medemens. En daar draait alles om in de bijbel: LIEFDE.

     /   Reply  / 
   1. Paul

    Henri.
    Als je het allemaal zo goed weet vertel dan ook even hoe de schepping der mensheid is ontstaan.
    En vertel even gelijk hoe het kan dat er zoveel water op aarde is.
    Want alle andere planeten in het Heelal zover men weet is geen ene druppel water.

      /   Reply  / 
  3. Rob Leurs- Kout

   Dat ion de natuur man en vrouw voorkomen wil nog niet zeggen dat zij alleen een relatie mogen aangaan. De christelijke god (= Jezus) heeft nergens in het NT het bestaan noch de relaties tussen LHBT ers verboden, dat is de mening van de heer Tuinier. Sodom wordt 48x in de bijbel genoemd, maar Jezus linkt het nergens aan homosexualiteit. Sterker nog: het lichaam van Christus is niet compleet zonder LHBT ers. Een huwelijk is een verbintenis tussen twee personen die van elkaar houden. Uit die verbintenis kunnen kinderen voortkomen. Het kan, maar het is geen must. Dus een man en een vrouw die geen kinderen kunnen krijgen zouden dan uit elkaar moeten gaan? Christus heeft nooit onderscheid gemaakt, de christelijke kerk doet dat wel. En al die christenen die menen de homo’s de maat te moeten nemen, kunnen beter eens goed naar zichzelf kijken. Het eten van varkensvlees of schaaldieren is de heer een gruwel. Echtscheiden mag niet van God volgens de 10 geboden, maar daar trekken de hetero christenen zich niets van aan. Het zou de christenen sieren als ze al de verboden voor homo’s eens zouden laten varen en datgene dat de bijbel voor hen zelf verbiedt ook eens op zichzelf van toepassing zouden verklaren. Maar dat doen de schijnheilige christenen niet. Uitvaren tegen minderheden is een stuk gemakkelijker dan de hand in eigen boezem te steken.

     /   Reply  / 
  4. Paul

   Tuinier.
   Ach de Kerk .
   Het leven is een lange dag.
   En de Kerk is Homo en Pedo in een.
   Zeg maar ,de Kerk is Pedomo .
   Zodom en Gomorra van de Kerk trouwen man en vrouw .
   Het hele leven is een act van flauwekul .

     /   Reply  / 
 2. Erik Feenstra Auteur

  U reageert wel op een heel oud artikel …

    /   Reply  / 
  1. Liz Richards

   Geweldig he Erik, wat een achterlijke zool hahahaha.
   Maar ja, ik woon in het Christelijke Zeeland en ik treed op in een ………………….ojee jurk dus als ik naar de eilanden moet staan ze mij al op te wachten met een bijbel haha

     /   Reply  / 
 3. N.Goedhart

  Ik erger me vreselijk aan mensen die vinden dat zij de regels stellen dat er geen huwelijk mag zijn tussen 2 mannen en 2 vrouwen.
  Bemoei je er niet mee.
  De mensen hebben een verlangen om in liefde voor elkaar te kiezen.
  Wie bent u men. Tuinier om zich daar mee te bemoeien. 1 vinger naar de ander zijn er 3 naar uzelf, wanneer u een volmaakte hand heeft. Deze uitspraak kom ik regelmatig tegen, want ik ben ook een mens. Ik steek `m liever uit om in liefde te geven.

    /   Reply  / 
 4. N.Goedhart

  Wat zou het mooi zijn wanneer een paar gaat trouwen dat het huwelijk een kerkelijke inzegening krijgt. Hoort er toch gewoon bij?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>