Village People boos op tv-kok Jamie Olivier

Lang hoorden we niets meer van Village People, maar kort geleden liet de nichtenband van zich spreken. De zes heren van ‘YMCA’ en ‘Go West’ zijn not amused over het reclamespotje van tv-kok Jamie Olivier. Voor zijn kookprogramma ‘Jamie’s American Road Trip’ trad Olivier op als verschillende figuren uit Village People. Hij gaat verkleed als agent, cowboy en zeeman en wordt opgepakt op een vliegveld, omdat de douane zijn meegebrachte zeezout aanziet als cocaïne.

Village People is vooral niet te spreken over de associatie met drugs: ‘Dit niet goed voor het imago van de band’. Eerlijk is eerlijk: we hadden al in geen jaren meer iets van de heren vernomen. Ruikt dit niet een beetje naar verzuurde oude nichten die zijn blijven steken in hun zeventigerjaren imago? Ze zouden eieren voor hun geld moeten kiezen en de parodie van de tv-kok als gratis reclame voor hun vergane roem moeten zien. Maar nee: Olivier zou nooit toestemming hebben gevraagd, laat staan gekregen, voor de parodie. De heren staan op hun strepen: ze beweren nog altijd een ‘goedlopend bedrijf’ te zijn en stappen naar de rechter, als het spotje op tv verschijnt.

Lees ook:Maastricht beleeft eerste Roze Vrijdag
Lees ook:Friday’s floorfillers: Village People’s – Y.M.C.A.
Lees ook:Zanger Village People wint zaak om auteursrechten discohits
Lees ook:Jamie Olivier danst als gay in YMCA
Lees ook:Muzikaal protest Dweilorkest in Sotsji

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>