Lezing over homo-erotiek in de oudheid bij COC Limburg

IMG_20160522_120815Zondag 25 oktober 2009 begint het Kenniscentrum van COC Limburg aan een reeks lezingen. Prof. Dr. Paul Tummers bijt zondag om 15.00 uur het spits af met de lezing ‘(Jonge) mannen begeerlijker dan vrouwen? Discussie in de late oudheid’. Vrij vertaald: homo –en hetero-erotiek in de nadagen van de klassieke oudheid. Tummers is emeritus-hoogleraar Cultuurwetenschappen en was in 1968 betrokken bij de oprichting van de studentenwerkgroep homoseksualiteit in Nijmegen. In 2000 verhuisde hij naar het zuiden en werd hij decaan van de Faculteit Cultuur-wetenschappen van de Universiteit Maastricht.

Tummers zal twee werken bespreken die rond 200 na Chr. in het Grieks zijn geschreven over het verschil tussen Eros voor (jonge) mannen en Eros voor vrouwen: ‘Erotikos’ van Plutarchus (47-120 na Chr.) en ‘Erotes’ van Lucianus (120-200 na Chr.). De lezing duurt ongeveer drie kwartier en vindt plaats in het COC pand aan de Bogaardenstraat 43 in Maastricht (bron: persbericht).

Lees ook:Kenniscentrum COC Limburg presenteert lezingenreeks
Lees ook:Lezing ‘Twee Vrouwen’ bij COC Limburg
Lees ook:Lezing Coup 2010, Maastricht en Queer Art
Lees ook:Het M-woord, symposium Gender en Diversiteit
Lees ook:Hoe gaat het met Europese homo’s en biseksuele mannen?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lezing over homo-erotiek in de oudheid bij COC Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>