Lezing Coup 2010, Maastricht en Queer Art

Op zondag 27 juni 2010 om 15.00 uur geeft Helm de Laat (zie foto)  een lezing met als titel ‘Coup 2010, Maastricht en Queer Art’. Het is de laatste lezing van het seizoen die het kenniscentrum van het COC Limburg organiseert. Helm, directeur van Villa Lila te Nijmegen, zet in de lezing de ontwikkelingen rond het thema beeldende kunst en homoseksualiteit op een rij. Hierbij komen thema’s uit kunsthistorisch onderzoek, de hedendaagse kunstproductie en uit de expositiepraktijk van galeries en musea aan de orde (bron: persbericht).

 

Bij alle thema’s worden meteen prikkelende suggesties gedaan en bekeken wat het COC Limburg en de Maastrichtse kunstinstellingen voor de Queer Art kunnen betekenen. Helm de Laat (Geldrop 1954) studeerde Geneeskunde en Pedagogische en Andragogische Wetenschappen aan de Katholieke (nu Radboud) Universiteit van Nijmegen. Hij werkte onder andere voor de NVSH (Nederlandse vereniging voor Seksuele Hervorming), het tijdschrift Homologie en het COC en is momenteel werkzaam voor Villa Lila en Stichting Cultuurhistorisch Projectbureau. Hij publiceerde jarenlang de rubriek ‘Exposé’ in het tijdschrift Pink over de  exposities in Villa Lila. Hij schreef ook het hoofdstuk over beeldende kunst in de Homo-encyclopedie (2005). COC Limburg is te vinden aan de Bogaardenstraat 43 in Maastricht.

Lees ook:Jubileum roze ouderen Nijmegen
Lees ook:Nijmeegse Villa Lila wordt verkocht
Lees ook:Lezing ‘Twee Vrouwen’ bij COC Limburg
Lees ook:Adri van Hout krijgt lintje voor homo-emancipatie
Lees ook:Villa Lila Nijmegen wordt verkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>