Universiteitsmedewerkers tegen ontslag Ramadan

Tariq Ramadan mag dan al dan niet onder invloed van politieke invloeden zijn baan in Rotterdam verliezen: medewerkers van de Rotterdamse Erasmus Universiteit denken daar anders over. Zij zijn tegen zijn ontslag. Dat schrijven zij in een open brief op de opiniepagina van het NRC Handelsblad: ‘De universiteit behoort te staan voor het verstand en de argumentatie, ook als emoties hoog oplopen.’ Zowel het stadsbestuur van Rotterdam als het college van bestuur van ‘de Erasmus’ ontsloegen Ramadan, die als respectievelijk bruggenbouwer en gasthoogleraar op de loonlijsten stond. ‘In plaats van hem te ontslaan, moeten we met hem in debat gaan: zo hoort dat in een intellectuele gemeenschap als een universiteit’, aldus de opstellers van de brief, waaronder hoogleraren.

De Oxford University, waar Ramadan de leerstoel Contemporaty Islam Studies bekleedt, liet deze week weten dat ‘vrijheid van meningsuiting voor de universiteit een fundamenteel recht is.’ Hij is in Rotterdam ontslagen, nadat bekend werd dat hij wekelijks een discussieprogramma presenteert op de Iraanse Press TV. In april haalde hij de pers met vermeende vrouw -en homo-onvriendelijke uitlatingen, waarvan hij zelf zei dat die ‘uit zijn verband waren gerukt’.

Lees ook:Ramadan ontkent antihomo uitspraken
Lees ook:Kritiek op universiteit na ontslag Ramadan
Lees ook:Erasmus Pride van start
Lees ook:Rotterdam en Erasmus Universiteit ontslaan Ramadan
Lees ook:Tariq Ramadan en de homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>