Hyves pakt homohaatsites aan

Op profielensite Hyves staan de laatste tijd nogal wat homohaatsites, waar behoorlijk wat werk in gaat zitten om ze  te weren.  ‘Deze hyve is niet Oké. Dit gebeurt automatisch wanneer er meerdere hyvers een niet-Oké melding doen. Wij kijken binnen 1-2 dagen of deze content inderdaad in strijd is met de gebruikersvoorwaarden.’ Dat staat op dit moment te lezen op het profiel ‘anti gay pro straight‘, één van de hyves die niet bepaald veel op schijnt te hebben met homo’s.

Volgens de GayKrant zijn er ‘weer diverse gebruikers van Hyves actief met antihomo profielen.’ Vorige maand werd een homohaatsite van het web gehaald, na klachten van de redactie van de GayKrant en andere hyvers. Volgens het homoblad is het aantal haatdragende sites weer toegenomen. Wie zich aan deze sites stoort, kan dat melden bij Hyves; die op hun beurt bovenvermelde tekst op de betreffende site plaatsen en hem op die manier tot nader orde blokkeren.

Lees ook:Facebook verplicht drag queens om hun eigen naam te gebruiken
Lees ook:Actie tegen homofobe Paus op Hyves
Lees ook:Homo websites in Turkije geblokkeerd
Lees ook:Chinese censuur haalt homodrama ‘Addiction’ van het web
Lees ook:Een kruis op je kruis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>