Facebook verplicht drag queens om hun eigen naam te gebruiken

Daar gaan we weer: Facebook heeft het op drag queens gemunt. Zij mogen zich niet meer onder hun ‘artiestennaam’ aanmelden. Facebook wil dat ze hun eigen naam gebruiken, zoals de burgerlijke stand die kent. Zo niet, dan wordt hun account geblokkeerd. Gebruikers van een publieke Facebook-pagina mogen een andere naam gebruiken, maar bij persoonlijke profielen is dat niet toegestaan.

De zaak werd aan het rollen gebracht door Sister Roma, alias Michael Williams uit San Francisco. In februari nam Facebook een vooruitstrevende stap, door gebruikers te laten kiezen uit maar liefst vijftig verschillende gender identities. Onze hoogsteigen nationale diva Dolly Bellefleur meldde op haar Facebookpagina: ‘War on Drags laait weer op.’

Lees ook:Facebook biedt drag queens excuses aan
Lees ook:War on Drags: Facebook weert ook Dolly Bellefleur
Lees ook:War on Drags: Facebook poeiert Dolly Bellefleur eruit
Lees ook:Facebook lanceert Pride-stickervel
Lees ook:Lesbo’s trots op geuzennaam ‘Dykes on bikes’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>