Harry Potter acteur steunt homo jongerenhulplijn

Daniel Radcliffe, de Harry Potter filmster, heeft een mega donatie gegeven aan een Amerikaanse roze jongerenhulplijn die zelfmoord helpt te voorkomen onder homo, lesbo, biseksuele en transgender tieners. Radcliffe staat de laatste tijd nogal vaak in verschillende homomedia, omdat hij geruchten zelf homoseksueel te zijn, afdeed als ‘vreselijk’. Tegelijkertijd veroordeelde hij homofobie. Radcliffe steunt het Trevor Project, dat in 1998 werd opgericht door drie filmmakers. Hun film ‘Trevor’ over een homotiener die zelfmoord pleegt, ontving in 1994 een Oscar.

Het Trevor Project is de eerste en tot nu toe enige nationaal opererende non-profitorganisatie in de Verenigde Staten, die met een hulplijn rondom de klok klaarstaat om lesbo’s, homo’s, biseksuelen, transgender en andere jongeren in crises te helpen en met zelfmoord te voorkomen. Op dit moment is zelfmoord de tweede doodsoorzaak op college campussen. Tegenover iedere ‘gelukte’ zelfmoordpoging bij een jongere staan 100 tot 200 pogingen. Roze tieners blijken viermaal meer zelfmoordpogingen te ondernemen dat hetero jongeren en zelfs negen maal zoveel, als ze uit families komen die hen afwijzen.

Lees ook:Gay award voor Daniel Radcliffe
Lees ook:Lancering jongeren homogroep Jong&Out Emmen
Lees ook:Hoe voorkomen we zelfmoord bij homo-jongeren?
Lees ook:Homojongeren willen zelf hun beweging sturen
Lees ook:Wereldwijd hebben jongeren steeds vaker onveilige seks

1 Reacties // Reageer

One thought on “Harry Potter acteur steunt homo jongerenhulplijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>