Hoe voorkomen we zelfmoord bij homo-jongeren?

Als je als jongere ontdekt dat je lesbische, homo, bi of transgender (LHBT) gevoelens hebt, is dat vaak flink schrikken. De meeste jongeren wennen op den duur aan het idee en durven er dan met anderen over te praten. Maar voor anderen blijft het moeilijk: vooral als je te maken krijgen met pesten, discriminatie of geweld. Veel van deze Nederlandse jongeren doen dan een poging tot zelfmoord. Onder homo-, lesbische en bi-jongeren is het aantal zelfmoordpogingen (tot) vijf keer hoger dan onder hun heteroseksuele leeftijdsgenoten.

Ook onder transgender jongeren lijkt suïcide veel voor te komen. Hoe krijgen we deze zorgwekkende aantallen samen omlaag? MOVISIE en COC Nederland willen suïcidaal gedrag onder LHBT-jongeren helpen verminderen en lanceren een website die in nauwe samenwerking met LHBT-jongeren zelf ontwikkeld is. Dit gebeurt tijdens een minisymposium op woensdagmiddag 10 oktober 2012 voor LHBT-jongeren en voor professionals en vrijwilligers die met jongeren werken. Experts op het gebied van suïcidaal gedrag en LHBT-jongeren geven adviezen, en bekende rolmodellen gaan met jongeren in gesprek. Op woensdagmiddag 10 oktober lanceren COC en MOVISIE deze website in Utrecht, aanvang 14.00 uur. Als u aanwezig wilt zijn kunt u zich hier aanmelden.

Lees ook:Homo’s, lesbo’s en bi’s minder gezond
Lees ook:Vlaanderen gaat alarmerende zelfmoordcijfers bij LHBT’s aanpakken
Lees ook:Start project ‘Coming In’ voor biculturele LHBT-jongeren
Lees ook:Zaterdag 17 oktober ‘Niet Alleen Anders-Dag’ voor roze jongeren
Lees ook:Jongeren en seks – eerste keer vaak onverwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>