Alles over het homohuwelijk

Eigenlijk is de naam ‘homohuwelijk’ niet correct: volgens puristen onder ons zou het ‘huwelijk van partners van hetzelfde geslacht’ moeten heten. Daar kleeft echter een nadeel aan: dat is wel erg lang voor een titel. ‘Alles over homohuwelijk’ springt meer in het oog: het is compacter en vooral: korter. Het is de titel van een special op de website The Perfect Wedding. Foute titel of niet: alle ins and outs rondom de gelijkgeslachtelijke in-de-echt-verbintenis komen er aan de orde.

 

Zoals: waar kan je in ons land trouwen? Welke landen ondersteunen ‘ons’ huwelijk? Serieuze zaken als: trouwen in gemeenschap van goederen, kinderen, obstakels, maar ook luchtiger zaken als: anekdotes, interviews, trouwkleding voor de dames én voor de heren, taarten, interviews, do’s & don’ts, feesten, recepties, boeketten, ga zo maar door. Persoonlijk heb ik er niet zo veel mee op, maar voor de trouwlustigen onder ons is het wellicht een site om je vingers bij af te likken. Misschien een tip: is ‘roze huwelijk’ misschien een idee? Zo’n titel ‘dekt de lading’ misschien beter, zonder dat mensen zich eraan hoeven te storen.

Lees ook:Cameron voelt voor homohuwelijk
Lees ook:Beyoncé voor homohuwelijk
Lees ook:Britten tergend langzaam met ‘homohuwelijk’
Lees ook:Schwarzenegger voorspelt dat homohuwelijk blijft
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in New York

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Alles over het homohuwelijk

  1. Sara

    Berg op met het homohuwelijk?
    De berichten op holebi.info:
    Oorzaak alle Wereldse ellende gevonden, geleerden zijn het eens…
    &
    Rechtbank spant samen met bekeerde lesbienne.

      /   Reply  / 
  2. JT

    Wat is er mis met de -met name- door Henk Krol (mede-oprichter van de GayKrant en langjarig pleitbezorger van) gebezigde term: opengestelde huwelijk ? !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>