HEMA maakt kinderafdeling genderneutraal

Warenhuisketen HEMA maakt haar kinderafdeling genderneutraal. Vanaf eind dit jaar verdwijnen ‘jongen;’ en ‘meisje’ van verpakkingen en kledinglabels.  HEMA is de eerste winkelketen in ons land die alle geslachtsaanduidingen van kinderkleding schrapt.

Internatinaal is HEMA de tweede keten die dat doet: de warenhuizen van het Britse John Lewis waren HEMA begin deze maand voor. Daar werd ook het onderscheid tussen jongens- en meisjesafdelingen opgeheven. Dat heeft HEMA inmiddels in 300 van haar 700 filialen gedaan: jongen- en meisjesfdelingen zijn opgegaan in ‘Kids’. Twee jaar geleden verzocht een tien-jarig meisje met een Facebookbericht om stoerder meisjesondergoed te verkopen in plaats van het ondergoed met rode hartjes. Later kreeg HEMA maar van dit soort verzoeken.

Lees ook:HEMA Roze Zaterdag #ofjeworstlust
Lees ook:HEMA komt met HEMA ♥ shirts voor Pride Amsterdam
Lees ook:Afpersers homo’s opgepakt
Lees ook:Tien Spaanse priesters aangeklaagd wegens seksueel misbruik minderjarige jongens
Lees ook:Opnieuw homo gemolesteerd in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>