Opnieuw homo gemolesteerd in Amsterdam

Opnieuw is er een homo gemolesteerd in Amsterdam. Afgelopen weekend – op dezelfde avond toen Boudewijn van Sante in Amsterdam-West op straat in elkaar werd geslagen – werd een 21-jarige jongen door een groep jongens te grazen genomen na een avondje stappen in een roze café aan de Amstel. Ook dit keer zouden de belagers van Marokkaanse afkomst zijn.

Het slachtoffer zat in een taxi, toen de chauffeur ineens stopte en 100 euro van zijn klant eiste, maar hij wilde alleen de ritprijs van twintig euro betalen. Achter de taxi (niet aangesloten bij een grote taxicentrale) stonden inmiddels twee auto’s met meer mannen. Ze sleurden het slachtoffer de taxi uit, hij kreeg klappen, werd in een volgauto gesleurd en moest bij een pinautomaat 50 euro pinnen. Hij gaf het geld aan de potenrammers en wist te ontsnappen. Hij moest naar het ziekenhuis en heeft inmiddels aangifte gedaan. Zijn moeder weet zeker dat het om homogerelateerd geweld gaat: ‘De daders hebben meteen kunnen zien dat hij gay is. Ze moeten gedacht hebben: die is gemakkelijk te intimideren.’

Lees ook:Politie zoekt getuigen na mishandeling homo in Amsterdam
Lees ook:Jongeren chanteren homo’s in Bergen op Zoom
Lees ook:Man vastgebonden aan boom op cruisingplek
Lees ook:Homo-zoen in taxi taboe
Lees ook:Marokko: politie redt gegijzelde homo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>