Franse transvrouw wil president worden

In Frankrijk heeft een transvrouw een nieuwe politieke partij opgericht, in de hoop in de race te kunnen zijn voor de presidentsverkiezingen in 2012. Brigitte Goldberg richtte haar partij op onder de naam ‘Avenir 2012’ (de toekomst 2012). De partij is niet uitsluitend bedoeld voor transgenders: ‘Het is geen transseksuele partij, maar de eerste partij met een trans leider’, zei Goldberg, ‘We claimen niet de hele roze gemeenschap te representeren.’

 

De partij staat wel voor de basisprincipes van de Franse revolutie in 1793: vrijheid, gelijkheid en broederschap (in moderne termen vertaald in vrijheid, respect en tolerantie). Avenir 2010 is een centrumlinkse partij en is voor openstelling van het huwelijk, adoptierechten voor roze koppels en voor meer wettelijke en medische rechten voor transgenders en transseksuelen. De eerste horde die ze moet nemen, is vijfhonderd handtekeningen verzamelen om zich als kandidaat te kunnen aanmelden.

Lees ook:Boris Johnson ‘snapt alle ophef over homohuwelijk niet’
Lees ook:Franse parlement verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Grondwettelijk Hof Colombia: homo’s en lesbiennes moeten kunnen trouwen
Lees ook:Slovenen naar de stembus over ‘homohuwelijk’
Lees ook:Obama steunt de LGBT gemeenschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>