Slovenen naar de stembus over ‘homohuwelijk’

De Slovenen gaan vandaag naar de stembus om in een referendum voor of tegen openstelling van het huwelijk te stemmen. Ze kunnen kiezen voor of tegen her-invoering van het verbod op het ‘homohuwelijk’. Eerder dit jaar nam het parlement een wet aan die het huwelijk openstelde voor koppels van hetzelfde geslacht. De president van het land staat achter die wet.

Maar liefst 80.000 mensen tekenden een petitie om er een referendum over te houden. Zij vinden dat kinderen een moeder en een vader nodig hebben en slechter af zijn met same-sex koppels. Voorstanders van het homohuwelijk zien de uitslag met argusogen tegemoet. Een nipte meerderheid zou vóór openstelling zijn. Zouden zij winnen, dan zou Slovenië het eerste Slavische, centraal-Europese na post-communistische land zijn waar dat gebeurt. De eerste resultaten komen om 19.00 uur binnen.

Lees ook:Referendum tegen homohuwelijk in Kroatië
Lees ook:Kroaten willen geen homohuwelijk
Lees ook:Australië: oppositiepartij Labor houdt referendum over homohuwelijk tegen
Lees ook:Tweederde Australiërs stemt voor homohuwelijk
Lees ook:Slovenië staat ‘homohuwelijk’ toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>