Homo-moppen en Engelse humor

De Britse overheid wil het aanzetten tot homo-haat verbieden. Een wet die aanzetten tot godsdienstige haat aanpakt, is net van kracht gegaan. Transgenders en gehandicapten zullen ook door deze nieuwe wet worden beschermd, aldus de minister van Justitie. Britse komieken zijn bang dat de beroemde cynische Engelse humor onder haat zaaien gaat vallen.

Paul de Leeuw en Albert Mol 

Het leven wordt steeds ‘netter’. We roken bijna nergens meer, drinken minder, eten vetarm en passen op wat we zeggen. Moet eerdaags de goeie grap in de prullenbak? De flauwe grap? Nichtenhumor? Moet onze nationale knuffelhomo Paul de Leeuw straks oppassen dat hij zijn tien heren in ‘Ranking the Stars’ niet met insinuerende homograppen belaagt? Albert Mol, de eerste openlijke homo, zei ooit op de radio: ‘Ik liep over straat met een gloednieuwe schoudertas. Een bouwvakker joelde: ‘Annie, wat een beeldig tassie.’ Ik riep terug: ‘Já, van je broer!’ We zijn samen een pilsje gaan drinken!’ Is dát niet de bedoeling van een goeie grap? Relativeren en verbroederen?

 

Kort lontje

Zolang religieuze groeperingen zichzelf niet kunnen relativeren, zullen zij fel protesteren tegen satire. Als één groep altijd al de spot met zichzelf wist te drijven, zijn dat de homo’s wel. Het is niet te hopen, dat homo’s net zulke korte lontjes krijgen als andere groepen in de samenleving. Als een grap niet meer kan, dan ga ik maar weer roken, drinken en vet eten. www.gk.nl

Lees ook:Gay BBC presentator geeft toe dat hij teveel verdient
Lees ook:‘Mooi Weer De Leeuw’ twaalf uur live
Lees ook:Paul de Leeuw samen met Joop van den Ende
Lees ook:Paul de Leeuw trekt stekker uit ‘Lieve Paul’
Lees ook:Zaterdag herdenking Orlando met Paul de Leeuw en Burgermeester Aboutaleb in Rotterdam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Homo-moppen en Engelse humor

  1. JE

    Sam & Moos lopen door de Kalvestraat, wanneer ze de Dam oplopen stuitten ze op een groep motorrijders, Moos loopt bijna één van de glanzende machines omver waarop Sam verschrikt uitroep: Ho, Móós!

      /   Reply  / 
  2. Rolf Ernst

    O, nou snap ik ‘m: je bedoelt [Homóós]!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>