Roze Filmdagen in Ketelhuis Amsterdam

Donderdag 9 tot en met zondag 19 maart vindt de 20e editie plaats van de Roze Filmdagen: het Amsterdam LGBTQ Filmfestival in het Ketelhuis op het Westergasterrein. De jubileumeditie heeft een extra gevarieerd programma. ‘We hebben dit jaar meer vertoningen dan ooit tevoren’, zegt festivaldirecteur Werner Borkes. Zo is het filmaanbod ‘verdiept’ met voor het eerst een intersekse-film, een transgender film uit Armenië en een queer animatie roadmovie.

Voor deze jubileumeditie krijgen de actuele thema’s regenbooggezinnen, PrEP en bi-culturaliteit extra aandacht, net als Nederlands talent. Zo gaat zaterdag de documentaire PrEO&Me’ van Tim Dekkers in première en de dag ervoor de wereldpremière van ‘Het zaad en de elf eitjes’, een documentaire over een homostel met een kinderwens. Ook dit jaar zijn er films genomineerd voor de vakjury. Daarnaast doen alle films mee voor de OUTtv Audience Awards. De prijzen worden op de slotavond uitgereikt door Dolly Bellefleur, beschermvrouwe van het festival. Tickets: zie website.

Lees ook:Tv-tip: 2Doc-documentaire ‘Het zaad en het eitje’
Lees ook:Erwin Olaf op Nederlands Film Festival
Lees ook:COC Groningen & Drenthe verhuist
Lees ook:Filmpremière ter ere van 30 jaar Homomonument
Lees ook:Filmpremière ‘Monument van Trots’ dinsdag 5 september op Homomonument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>