Paul de Leeuw brengt cd uit: ‘De Leeuw zingt Long’

downloadPaul de Leeuw heeft een cd uitgebracht met nummers van de in 2006 overleden zanger, schrijver en componist Robert Long. De Leeuw kwam erachter dat het oudste werk van Long nergens online staat. Dat bracht hem op het idee voor een album. Bijna ieder nummer op het album wordt gezongen met een gastartiest, onder wie The Common Linnets en Typhoon.

‘Zijn teksten kwam en als een mokerslag bij me binnen’, zei Paul de Leeuw, die al op jonge leeftijd de albums van Robert Long had gekocht. ‘Het was alsof hij me begreep. Niet alleen over homoseksualiteit.’ Robert Long kwam openlijk voor zijn geaardheid uit in een tijd waar dat lang niet zo vanzelfsprekend was als nu. Dit najaar staat De Leeuw met zijn theatershow ‘Ik ben rustig‘ in de Kleine Komedie in Amsterdam en andere theaters in het land (speellijst: klik hier).

Lees ook:Nieuw boek Robert Long en Cees van der Pluijm
Lees ook:Robert Long tien jaar geleden overleden
Lees ook:Tv-tip: ‘A la Longue’: hommage aan Robert Long
Lees ook:Actie Robert Long-fans voor brievenboek
Lees ook:‘Mooi Weer De Leeuw’ twaalf uur live

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>