Kunstenaar en fotograaf Rick Wezenaar – terug van weggeweest

 

Na een jarenlange afwezigheid op het gebied van kunst en cultuur is Rick Wezenaar weer terug. In de jaren ’90 was hij een bekende kunstenaar en fotograaf. In 1993 richtte hij zijn studio en galerie op in het centrum van Den Bosch, waar hij binnen korte tijd zeer bekend werd om zijn homo-erotisch getinte portretten van mannelijk schoon. In 2000 heeft hij om persoonlijke redenen de professionele fotografie verlaten en is een andere weg ingeslagen. Maar hij is nooit helemaal gestopt met fotografie. En nu is Rick weer terug (bron: persbericht).

Vanaf zijn nieuwe stek in Amsterdam is hij weer volop actief. Enerzijds met professionele portret- en bedrijfsfotografie, anderzijds met zijn kunstfotografie van mannelijk schoon. Op zijn website zijn veel van zijn kunstwerken te vinden en te bestellen, zowel zijn werk uit de jaren ’90 als zijn nieuwe kunstwerken. Er komt regelmatig nieuwe werk bij, want Rick is erg druk bezig! Rick Wezenaar maakt ook portretfotografie en kunstfotografie in opdracht.

Rick is al meer dan 30 jaar fotograaf. Als kleine jongen kreeg Rick van zijn vader een camera. Zo jong als hij was, begon hij al snel interessante foto’s te schieten. Met de tijd werd zijn werk meer en meer volwassen, en evolueerde in wat het vandaag de dag is. De laatste jaren is Rick ook bezig met Film en Cinematografie. Rick’s haalt zijn inspiratie uit mensen en de natuur. Zijn voorkeur voor mensen met hun unieke individualiteit, gepositioneerd in hun ‘natuurlijke omgeving’ is wat Rick het liefste vastlegt. Geïnspireerd door fotografen als Robert Mapplethorpe en Helmut Newton ontwikkelde  Rick zijn eigen stijl. De fotograaf won een Haselblad oeuvreprijs en in 1999 de Kodak Professional Portrait Award in Nederland.

Lees ook:Staat minnaar koning James I op bij BBC ontdekte schilderij van Rubens?
Lees ook:Erwin Olaf kiekt Máxima
Lees ook:Gay zombie movie Bruce LaBruce
Lees ook:Tv-tip: Erwin Olaf
Lees ook:Rauschenberg: icoon moderne kunst overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>