Roze thema-avond ‘Sisi meets Sissy’ in Leids museum

Op zaterdag 28 mei 2011 organiseert het Rijksmuseum van Oudheden (RMO)  in Leiden in samenwerking met het COC Leiden een unieke thema-avond voor Roze Nederland: een feestavond met interessante acts, waarbij de Tempelzaal voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een heuse discotheek. Om 20:00 uur begint de avond met een korte inleiding op de tentoonstelling ‘Sisi & Wilhelm II: Keizers op Corfu’. De roze thema-avond draagt daarom met een dikke knipoog de titel ‘Sisi meets Sissy’. Na de introductie is er volop gelegenheid om de tentoonstelling en de rest van het museum te bezoeken. Op het podium in de Tempelzaal maken DJ’s Frank en Jan-Paul er intussen een spetterende dansavond van (bron: persbericht).

 

Voor de bezoekers die zich (nog) niet op de dansvloer willen wagen is er genoeg te doen. In Griekse sferen kunnen zij genieten van een hapje en een drankje en van een interessante lezing over Homoseksualiteit in de Oudheid door classicus Vincent Hunink. Verder is er een Grieks orakel aanwezig om de handen van de bezoekers te lezen en maken deelnemers van de prijsvraag kans op een reis naar Corfu! Voor iedereen die om 24:00 uur nog geen genoeg heeft gehad van gezelligheid, dansen en een lekker drankje is er een afterparty bij het COC in Bar-dancing De Kroon. Bezoekers van de ‘Sisi meets Sissy’ avond kunnen daar op vertoon van hun museumkaartje gratis naar binnen.

 

De tentoonstelling ‘Sisi & Wilhelm II: Keizers op Corfu’ vertelt het verhaal van twee vorsten met een fascinatie voor de klassieke oudheid. Het paleis dat Sisi op Corfu liet bouwen en wat na haar dood door Wilhelm werd gekocht staat hierin centraal. Dat geldt eveneens voor de mythische persoon van Achilles, aan wiens heroïek Wilhelm zich graag spiegelde en wiens tragiek de ongelukkige Sisi erg aansprak.

 

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden

Datum: Zaterdag 28 mei 2011

Tijden20:00 – 24.00 uur

Reserverenwww.rmo.nl/sissynight

Prijs15 euro, inclusief toegang tot het museum, welkomstdrankje en toegang tot de afterparty. Betalen op de dag zelf, aan de kassabalie van het museum.

Lees ook:De laatste dodelijke epidemie
Lees ook:Hermitage Amsterdam toont Alexander de Grote
Lees ook:Amsterdam Museum neemt actief deel aan Transcreen
Lees ook:Museum Het Dolhuys verkent grenzen tussen man en vrouw
Lees ook:Vier dagen videokunst over transgenders in het Amsterdam Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>