Vier dagen videokunst over transgenders in het Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum biedt de tentoonstelling Trans*Objects in het kader van TranScreen, Amsterdam Transgender Filmfestival, te zien van woensdag 13 tot en met zondag 17 september. Veel transgenders herkennen zich niet in de maatschappelijke percepties van hun identiteit en voelen zich hierdoor gereduceerd tot louter een lichaam, een ‘object’. Rondom dit thema heeft het Amsterdam Museum, samen met gastcurator Julius Thissen en TranScreen, een videokunsttentoonstelling samengesteld (bron: persbericht).
-
De expositie omvat zes werken van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Bezoekers maken er kennis met verhalen van genderdiverse mensen uit verschillende landen en de vele nuances rondom het begrip transgender (info: zie website). De openbaar toegankelijke opening van zowel het filmfestival als de tentoonstelling vindt plaats op 13 september om 14.30 uur. De tentoonstelling Trans*Objects is onderdeel van TranScreen, het Amsterdam Transgender Filmfestival dat van 13 tot en met 17 september 2017 op meerdere locaties in de hoofdstad plaatsvindt. Het jaarlijks terugkerende festival heeft als doel om een programma samen te stellen dat cultureel, informatief en uitdagend is en toont daarom korte, lange, mainstream, experimentele, professionele en community-films. Daarnaast zijn er workshops en paneldiscussies.
-
Over Amsterdam Museum
Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad, over toen, nu en straks. Vier kernwaarden – ondernemerschap, vrijdenken, creativiteit en burgerschap – kenmerken de identiteit van de stad. Aan de hand van deze begrippen wordt de geschiedenis tot leven gebracht en gekoppeld aan heden en toekomst. Het museum ziet het als zijn maatschappelijke taak om het verhaal van Amsterdam toegankelijk te maken en aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Amsterdam Museum wordt structureel gesteund door de BankGiro Loterij en de Gemeente Amsterdam.
-

Lees ook:Amsterdam Museum neemt actief deel aan Transcreen
Lees ook:TranScreen Amsterdam – 13-17 september
Lees ook:Transgender op het witte doek: nieuwe editie TranScreen Filmfestival
Lees ook:Tentoonstelling ‘Lost & Found: Transgender Image Making’ bij OBA
Lees ook:Filmfestival TranScreen 2015 komt eraan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>