Muzikale ‘aanklucht’ tegen homofobie

Vrijdag 8 januari 2010 wordt in Corrosia! Theater de Roestbak in Almere-Haven de voorstelling ‘The Importance of Being Wilde’ gespeeld, die in november 2009 in de Melkweg in première ging. Volgens de aankondiging is het een muzikale ‘aanklucht’ tegen homofobie van het ‘oerpersoonlijk, humoristisch jukeboxtheater MGA’. ‘Als out & proud peper –en zoutstel voelen theatermakers Bas Jilesem en Anil Jagdewsing zich geroepen de toenemende tegenstellingen rondom homoseksualiteit aan de kaak te stellen,’ aldus het persbericht. Aan de ene kant worden homo’s doodgeknuffeld en als nationale trots gepresenteerd, aan de andere kant is er kritiek vanuit de religieuze hoek en een toenemende ‘flikkervrees’ (bron: persbericht).

Geïnspireerd op het werk en leven van de 19e-eeuwse homo-icoon Oscar Wilde en de Mosselezing (later pamflet) van Gerrit Komrij ‘Waarom zijn Nederlanders zo dol op homoseksuelen’ vroegen zij Rutger Kroon een toneeltekst te schrijven. Ze dansen, zingen en spelen, met hits uit de Britse popgeschiedenis van bands als Portishead en Eurythmics. Na de voorstelling bouwt het duo een ‘wilde’ feestje in stijl van de voorstelling: dansen en sjansen op een swingende mix uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De voorstelling begint om 20.30 uur. Tickets kosten 13 euro (CJP en 65+ 10 euro). Reserveren via 036-5215648 of [email protected].

Lees ook:Waarom zijn Nederlanders zo dol op homo’s
Lees ook:The Importance of Being Wilde – aanklacht tegen homofobie
Lees ook:Komrij, de homo en ‘Rondom 10’
Lees ook:Rondom 10 begrijpt niet wat Komrij bedoelde
Lees ook:Dolly praat op homoradio over Pink Point

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>