COC Amsterdam ook op Kwakoe Festival 2009

Het Kwakoe Amsterdam Festival nodigt COC Amsterdam uit om volgend jaar een tweede Roze Zondag te organiseren. Zondag 27 juli vond de eerste plaats (editie 2010: klik hier). Hiermee krijgt de Gay Pride uit de Amsterdamse binnenstad een multicultureel gezicht in de Bijlmer. Het Kwakoe Festival wil er zijn voor heel multicultureel Amsterdam. De Surinaamse dichteres en openlijke lesbo Zulile trad als eerste op, gevolgd door Miss Daphne en Dutch Tita Turner. Ook waren de kandidaten voor Mr. Gay Netherlands te gast en speelde een roze kwakoe-orkest. De stemming van de avond werd aardig verwoord door de vraag uit het publiek, waarom er geen zwarte kandidaat voor Mr. Gay bij was (bron: persbericht COC Amsterdam)

 

Het publiek leek dan ook klaar voor de coming out van haar eigen homojongeren. ‘Geweldig dat dit eindelijk kan gebeuren’, was volgens voorzitter Dennis Boutkan van COC Amsterdam de meest gehoorde reactie, maar hij benadrukte dat dit nooit had gekund zonder de inzet van Surinaamse en Antilliaanse homo’s in Zuid-Oost: ‘Dit roze evenement heet echt de potentie om uit te groeien tot een jaarlijkse grote happening op het Kwakoe Festival. We zullen dus volgend jaar zeker weer aanwezig zijn.’ Het Kwakoe Festival wordt sinds 1975 iedere zomer een aantal weekenden gehouden in de Bijlmer. Van oorsprong was het een Surinaams festijn, maar het groeide uit tot een multicultureel festival. In het prille begin was het een voetbaltoernooi voor arme Surinamers uit de Bijlmer die niet op vakantie konden. ‘Kwakoe‘ is een standbeeld in Paramaribo voor de afschaffing van de slavernij; het is de naam van een man, geboren op woensdag. De afschaffing van de slavernij was op woensdag 1 juli 1863.

 

Lees ook:Roze Zondag op Kwakoe Festival Amsterdam
Lees ook:Roze Zondag op Kwakoe Festival 2010
Lees ook:Roze Zondag op Kwaku Festival Amsterdam
Lees ook:Roze Zondag op Kwaku – 23 juli
Lees ook:Roze Zondag op Kwaku

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “COC Amsterdam ook op Kwakoe Festival 2009

 1. jessica

  Geachte Heer/ Mevr,

  N.a.v. van het aankomende festival stuur ik u deze mail.
  Ik ben de manager van D.A.B. een Nederlandse jongen (artiest) uit Emmen die Nederandstalige Hip-hop maakt.
  Hij treedt op het moment door heel Nederland op ter promotie van zijn aankomende cd die in Februarie
  uit zal komen.

  En wat uiteraard de klapper van 2009 gaat worden!
  Er is veel vraag naar zijn optredens.

  Nou is mijn vraag aan u, zou hij ook op u festival kunnen staan, uiteraard om het festival tot een groot succes te
  kunnen maken en hierbij deel te kunnen nemen en anderzijds ter promotie van zijn aankomende cd!

  Hierbij de link naar zijn site: http://dabrecords.hyves.nl

  Graag horen wij spoedig van u!

  M.v.g.

  Jessica Pot
  D.A.B. Records

    /   Reply  / 
 2. Erik Feenstra Auteur

  Beste Jessica, ik ben niet de organisator, ik het er alleen als journalist een artikel aan gewijd. U kunt zich beter rechtstreeks tot het festival (http://www.kwakoe.nl) richten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>