Roze Zondag op Kwaku

Ook deze zomer is het Nelson Mandelapark – het voormalige Bijlmerpark in Amsterdam-Zuidoost) vier weekenden het domein van het Kwaku Summer Festival. Het multiculturele festival bestaat sinds 1975 en heeft sinds een aantal jaar – volgens Facebook is dit het eerste lustrum –  een roze dag op het programma: zondag 24 juli is het Roze Zondag, met een slordige 20.000 bezoekers.

Het volgens de organisatoren ‘ grootste black LHBT-event van Europa’ is tevens de kick-of van Europride. Bij migranten is het onderwerp homoseksualiteit nog vaak een taboe, onder het mom: ‘de Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse cultuur kent geen homoseksualiteit: dat is een leefwijze van blanken en westerlingen’. Onder migranten heerst de hardnekkige opvatting dat het een afwijking is die is aangeleerd en is te genezen. Roze Zondag probeert hier niet belerend, maar op feestelijke wijze wat aan te veranderen

Lees ook:Roze Zondag op Kwaku – 23 juli
Lees ook:Roze Zondag op Kwaku Festival Amsterdam
Lees ook:Roze Zondag op Kwakoe Festival Amsterdam
Lees ook:Wethouder praat met kerken over hiv healings
Lees ook:Pinkstergemeente huwelijkt ‘genezen’ homo’s uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>