Surinaamse schrijver Clark Accord overleden

In het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe gasthuis  is de Surinaamse schrijver Clark Accord overleden aan de gevolgen van maag-darmkanker. Hij werd 50 jaar. Op zijn 17e kwam Accord van Paramaribo naar Nederland en volgde een opleiding tot visagist, een vak waarin hij  – ook internationaal – succesvol was. De GayKrant meldt dat Accord enkele jaren geleden een interview met het blad en toen uitgebreid over zijn coming-out vertelde. 

 

Zijn bekendste boek was zijn debuutroman ‘De koningin van Paramaribo’ uit 1999, dat meer dan dertig keer werd herdrukt en werd bewerkt tot toneelstuk. Accord bleef altijd nauw betrokken bij zijn geboorteland. Daar is hij genomineerd tot schrijver van de eeuw.  Afgelopen weekend onderscheidde president Bouterse hem nog met ‘de Ere-orde van de Gele Ster voor zijn verdiensten voor de staat en het volk’. Hij schreef meerdere romans, verhalen en columns in onder meer het Parool.

Lees ook:Boek over 30 jaar hiv in Nederland: ‘de tijd daarna’
Lees ook:Eerste black gay event op Amsterdam Pride
Lees ook:Oproep COC aan informateur: geef prioriteit aan aanpak geweld tegen LHBTI’s
Lees ook:Benali Boekt belicht Eenzaam Avontuur van Anna Blaman
Lees ook:Surinaamse rapgroep: ‘Wij zijn geen anti-homo band’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>