Benali Boekt belicht Eenzaam Avontuur van Anna Blaman

Schrijver Abdelkader Benali is terug bij de NTR met een nieuwe serie van zijn tv-programma Benali Boekt. Vanaf 26 februari onderzoekt hij de blijvende invloed van zes klassiekers uit de Nederlandse literatuur; boeken die vanwege het thema shockeerden of lezers ontroerden. Hoe kwamen die boeken tot stand, hoe werden ze ontvangen, wat wilde de schrijver ermee bereiken en wat is de actuele waarde van deze boeken? Zondag 25 maart is staat het boek ‘Eenzaam Avontuur’ van Anna Blaman uit 1949 in de schijnwerpers.

 

In de Nederlandse literatuur was de liefde tussen vrouwen niet eerder zo erotisch beschreven. Het boek verscheen een paar jaar na de Tweede Wereldoorlog en sloeg direct in als een bom. Er werd een heus boekentribunaal opgevoerd tegen het boek. Eenzaam Avontuur wordt nog steeds herdrukt. Te zien op Nederland 2, zondag 25 maart vanaf 19.50 uur.

Lees ook:Boekpresentatie ‘Langoureus verlangen’ – schrijfsters over Anna Blaman
Lees ook:Onthulling monument Anna Blaman in Rotterdam
Lees ook:Lesbo-Code zet Anna Blaman in het zonnetje
Lees ook:Onthulling beeld ter ere van Anna Blaman
Lees ook:Eerste lesbo-encyclopedie in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>