Clem Bongers krijgt Burgemeester Dales Prijs

De Burgemeester Dales Prijs 2011 gaat naar Clem Bonges. de voorzitter van COC Nijmegen. De 70-jarige Nijmeegse homo-activist krijgt de award, omdat hij zich al meer dan 25 jaar inzet voor de homo-emancipatie, de multiculturele samenleving, de ouderen-emancipatie, hulp aan Arabische homo’s en vluchtelingen. Hij krijgt de prijs uitgereikt op vrijdagavond 28 januari 2011 in het stadhuis van Nijmegen.

Dan spreekt Atzo Nicolaï (1950, Tweede kamerlid voor de VVD en oud-minister voor bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties) de jaarlijkse Ien Dales lezing uit. Bongers was en is actief als voorzitter van COC Nijmegen en van de gemeentelijke homo/lesbische adviescommissie. Hij organiseert de zondagmiddagsalon voor roze ouderen, is lid van de denktank Roze Verleden Nijmegen en was als theatermaker jarenlang steun en toeverlaat voor de theatergroep Mannen van Daarnet. In Nijmegen introduceerde hij de Roze Loper, een keurmerk voor homovriendelijke oudereninstellingen.

Lees ook:Fifi Groenendijk wint Burgemeester Dales Prijs 2014
Lees ook:Thom de Graaf verzorgt Burgemeester Dales Lezing 2014
Lees ook:Burgemeester Dales lezing 2011: Atzo Nicolaï
Lees ook:Jongerius spreekt Burgemeester Dales Lezing
Lees ook:Vrijdag 5 februari: staatssecretaris Jetta Klijnsma verzorgt Dales Lezing Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>