Fifi Groenendijk wint Burgemeester Dales Prijs 2014

De 18e Burgemeester Dales Prijs is dit jaar uitgereikt aan Fifi Groenendijk. Zij was arts en krijgt de prijs voor haar inzet voor mensen die weinig of geen toegang hebben tot medische zorg. De prijs werd 31 januari uitgereikt op het stadhuis van Nijmegen, nadat Thom de Graaf de jaarlijkse Burgemeester Dales lezing had uitgesproken. Lezing en prijs zijn genoemd naar Ien Dales (1931-1994), voormalig minister van Binnenlandse Zaken en oud-burgemeester van Nijmegen.

In die functies maakte zij zich sterk voor maatregelen en wetten op het gebied van anti-discriminatie. COC Nijmegen en Stichting Burgemeester Dales Lezing riepen prijs en lezing in het leven. De prijs wil vrouwen, mannen of organisaties eren die in het Rijk van Nijmegen ‘vorm gaven aan artikel 1 van de Grondwet, dat het beginsel van non-discriminatie verwoordt: mensen die zich ondubbelzinnig en belangeloos inzetten voor emancipatie van minderheden, voor gelijke behandeling van achtergestelde groepen en/of voor bestrijding van discriminatie’.

Lees ook:Vrijdag 5 februari: staatssecretaris Jetta Klijnsma verzorgt Dales Lezing Nijmegen
Lees ook:Thom de Graaf verzorgt Burgemeester Dales Lezing 2014
Lees ook:Vrijdag 27 januari: Gerard Spong spreekt Burgemeester Danes Lezing 2017 uit
Lees ook:Burgemeester Dales Lezing 2013: Inez Weski
Lees ook:Jongerius spreekt Burgemeester Dales Lezing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>