COC onderzoekt homogeweld Overijssel

COC Zwolle start een onderzoek naar antihomo-geweld in Overijssel. Dat maakte voorzitter Joeri Both zondagavond bekend in een uitzending van de Roze Golf. Na signalen uit de achterban wil COC Zwolle weten hoe het staat met geweld tegen homoseksuelen in de provincie, naar aanleiding van de Coming Out dag op 11 oktober 2010. Die dag stond in het teken van geweld tegen homo’s.

‘De media berichten veelvuldig dat er in Utrecht homo’s worden weggepest en in Amsterdam vaak homo’s in elkaar worden geslagen’, zei Both. ‘Maar de situatie buiten de Randstad is zeer onderbelicht. Er lijkt hier bijna nog een taboe op het melde n van incidenten te liggen. Daardoor hebben we eigenlijk geen idee hoe erg de situatie in bijvoorbeeld een provincie als Overijssel is.’ Volgens Both dateert het laatste geval uit 2006, toen een homo na Roze Zaterdag in elkaar werd geslagen. Afgelopen jaar werd in Enschede een homostel aangevallen.

Lees ook:COC eist aanvullende maatregelen tegen geweld
Lees ook:Meest roze vrouw van Overijssel
Lees ook:Geweld en schelden op school schering en inslag
Lees ook:Politie regio Arnhem gaat geweld tegen homo’s apart registreren
Lees ook:Roze Ouders in COC Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>