Paus bemoeit zich met Spaanse staatszaken

Tijdens zijn bezoek aan Spanje heeft de Paus zich  kritisch uitgelaten naar het ‘atheïstische’ Spanje, het ‘homohuwelijk‘ en de verruiming van  abortusregels door de regering Zapatero. Tijdens een misviering in het bedevaartsoord Santiago de Compostela waarschuwde hij voor een terugkeer van het ‘agressieve antiklerikalisme’ in Spanje. Hij vergeleek het land anno 2010 met dat uit de dertiger jaren, voorafgaand aan de burgeroorlog, in zijn ogen  ‘de voorbode van het Franco-regime’.

In het katholieke land is het aantal mensen dat actief gelooft sterk teruggelopen. Hij hekelde het openstellen van het huwelijk voor anderen dan mannen en met vrouwen, euthanasie en abortus. Zaterdag vond een flashmob plaats voor de Sagrada Familia in Barcelona: zoenende homo’s en lesbo’s als protestactie tegen de uitspraken van de paus. Hij komt naar de Gay Capital om de basiliek van Gaudi in te wijden.

Lees ook:Spaanse homo’s protesteren tijdens pausbezoek
Lees ook:Paus ageert opnieuw tegen homohuwelijk
Lees ook:Paus hekelt opnieuw homohuwelijk en abortus
Lees ook:Opkomst antihomo mis Madrid valt tegen
Lees ook:Priester bisdom Haarlem-Amsterdam biedt paus boek over homo’s aan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Paus bemoeit zich met Spaanse staatszaken

  1. Jan Tien

    Angstzaaien heet dat & dat kennen ze daar nu ook wel sinds de inquisitie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>