Priester bisdom Haarlem-Amsterdam biedt paus boek over homo’s aan

Priester Pierre Valkering van het bisdom Haarlem-Amsterdam biedt de paus woensdag een boek over homoseksualiteit aan. De titel van het boek is ‘Addio ragazzo di luce‘, de Italiaanse vertaling van ‘Dag jongen van licht‘. Het is een bundel toespraken van de in 2008 overleden pater Jan van Kilsdonk die hij hield bij de uitvaart van mannen die aan de gevolgen van aids waren overleden. Van Kilsdonk begeleidde meer dan 200 homoseksuele en terminale mannen.

In ‘Dag jongen van licht‘ zijn dertig toespraken gebundeld die hij tijdens afscheidsvieringen heeft uitgesproken. Ook Valkering maakt zich sterk voor de emancipatie van homo’s. In 2013 vroeg hij kardinaal Wim Eijk in een open brief om een paus te kiezen die verandering zou brengen in de manier waarop de kerk omgaat met seksualiteit. Paus Franciscus lijkt milder dan zijn voorgangers: zo zei hij in 2013: ‘Als iemand homo is, God zoekt en van goede wil is, wie ben ik dan om te oordelen?’ Dat neemt niet weg dat het Vaticaan nog steeds mordicus tegen het homohuwelijk is, maar Valkering heeft goede hoop en vertelde dagblad Trouw dat de paus ‘openstaat’ voor het boek: ‘Hij gaat open in gesprek met mensen, net als pater Jan van Kilsdonk. Nu maar hopen dat hij het boek ook leest.’

Lees ook:Priester mag niet meevaren op religieboot Canal Parade
Lees ook:Wake voor Pater van Kilsdonk
Lees ook:Homowereld verliest met Van Kilsdonk geliefde pater
Lees ook:Damiaan beschermheilige voor aidspatiënten
Lees ook:Paus staat achter Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>