Te weinig vrouwen in kabinet

IMG_20160525_151808Het nieuwe kabinet telt nauwelijks vrouwen. Topvrouwen in het bedrijfsleven en de politiek zijn not amused. ‘Ze gaan terug naar de middeleeuwen’, zei voormalig Opzij hoofdredacteur Ciska Dresselhuys, ‘En dat voor een jonge premier als Rutte, die zo gek is op zijn oude moeder.’ ‘De helft van de Nederlanders is vrouw en dat moet in de politiek te zien zijn’, aldus Annemarie Jorritsma (VVD) in het Algemeen Dagblad.

 

Oud CDA-minister Hanja Maij-Weggen vindt dat haar eigen partijleider ‘niet goed heeft gezocht’: ‘Ze zijn oud en wijs genoeg om goede vrouwen te vinden. Dit resultaat is te mager.’ Eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) is ‘ernstig teleurgesteld: heel erg jammer. Juist bij dit kabinet heb je sterke vrouwen nodig’, zei ze op Radio 1. Ze vreest dat het nu te laat is omdat de meeste plekken al bezet zijn: ‘Het zou meer moeten zijn, maar de hazen hebben gelopen.’ Tot nu toe zijn slechts twee vrouwen dicht bij een aanstelling: Melanie Schulz is in de race voor minister van Infrastructuur en Milieu en Edith Schippers voor minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. CDA’er Marja van Bijsterveldt is nu nog staatssecretaris van Onderwijs, maar promoveert waarschijnlijk tot minister op hetzelfde departement.

Lees ook:Berlusconi jaagt Spanjaarden in de gordijnen
Lees ook:Rouvoet hevelt homo-emancipatie over
Lees ook:Homo’s in het leger – the soap goes on
Lees ook:COC betreurt vertrek Plasterk
Lees ook:Topfunctie Gerda Verburg bij VN

1 Reacties // Reageer

One thought on “Te weinig vrouwen in kabinet

  1. Kind vd Rekeing

    Geniale foto bijplaatsing :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>