Topfunctie Gerda Verburg bij VN

Oud-minister en Tweede Kamerlid Gerda Verburg (CDA) wordt de nieuwe vertegenwoordiger van Nederland bij de Wereldvoedselorganisatie FAO. Verburg loopt er niet mee te koop, maar maakt ook geen geheim van haar lesbisch zijn. Ze volgt daar oud-minister Agnes van Ardenne op, maar wordt bij de VN organisatie ook voorzitter van de Taskforce Landbouw & Voedselzekerheid en permanent vertegenwoordiger van het noodhulpprogramma van de VN.   

 

De 53-jarige Verburg werd in 2007 minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kabinet Balkenende IV. Daarvoor was ze vijf jaar vice-voorzitter van de CDA-fractie en zat ze negen jaar voor het CDA in de Kamer. Ze bleef minister tot de val van het kabinet in 2010 en keerde daarna terug naar de Kamer. Verder was ze lange tijd bestuurslid van de vakbond CNV.

Lees ook:De tien homo’s met de meeste invloed in Nederland
Lees ook:CDA schuift aan in ‘heilig bootje’ op Canal Parade
Lees ook:Balkenende en Rouvoet niet naar Gay Parade op boot Plasterk
Lees ook:Uitspraken minister homo-emancipatie zorgwekkend
Lees ook:Boer zoekt boer: Gayfarmers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>