Partnerregistratie in Ierland een feit

De Ierse president Mary McAleese heeft gisteren de wet ondertekend die het homo’s en lesbo’s in Ierland mogelijk maakt zich als partners te laten registreren. Hiermee hebben ze min of meer dezelfde rechten als getrouwde koppels. Parlement en Senaat namen de wet al aan. Er is één maar: roze Ieren moeten echter nog tot januari wachten voor ze van de nieuwe wet gebruik kunnen maken.

 

De ministeries van Financiën en Sociale Zaken moeten  belastingen en sociale premies nog aanpassen aan de nieuwe wet. De registratie geeft bescherming wanneer koppels samen een huis bezitten, tegen huiselijk geweld, huurkwesties, erfenissen en pensioenen.

Lees ook:Geen homohuwelijk in Ierland
Lees ook:Eerwraak tegen homo’s en lesbo’s
Lees ook:Homohuwelijk Finland pas echt een feit in maart 2017
Lees ook:Duitse homostellen krijgen meer rechten
Lees ook:President Ierland ondertekent wet op ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>